Risotto amb salsafins i grans de magrana

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 400 grams de salsafins
  • 3 cullerades de suc de llimona
  • Sal
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 150 g d'api
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 350 grams d'arròs per risotto o pasta del teu gust
  • 200 ml de vi blanc
  • 800 ml de brou vegetal
  • 2 cullerades de flocs de civada
  • Pebre
  • 1 magrana
  • 2 branques de romaní
  • 1 cullerada de sucre de canya.

4 racions

Elaboració

Neteja els salsafins, renta i pela (amb guants), posa'ls immediatament en aigua, amb 2 cullerades de suc de llimona perquè no es tornin a, oxida.
Talla els salsafins a trossos i torna a posar a l'aigua amb llimona.
Posa, aproximadament 1 litre d'aigua a ebullició, afegeix sal, i el suc de llimona restant, fes bullir els salsafins durant uns 10 minuts a foc mitjà, i després, retira i escorre.
Pela la ceba, l'all i l'api i talla a daus fins.
Escalfa 2 cullerades d'oli en una cassola, salta els cubs i l'arròs durant 3-4 minuts a foc mitjà.
Afegeix la meitat dels salsafins i desglaça amb el vi blanc i una mica de brou.
Mentre vas remenant el risotto, sa anirà reduint el líquid, i serà el moment d'abocar novament brou.
Segueix, afegint brou fins que el risotto, passats uns 25 minuts estigui cuit.
Condimenta amb els flocs de civada, sal i pebre.
Mentrestant, separa les llavors de la magrana.
Renta el romaní, agita i asseca amb paper absorbent de cuina i separa les agulles.
Escalfa l'oli que queda en una paella, salta els salsafins restants durant uns 5 a 7 minuts a foc mitjà, escampa el sucre de canya i cuina fins que es caramel·litzin.
Reparteix el risotto de salsafins en quatre bols o plats, amb salsafins caramel·litzats, llavors de magrana i agulles de romaní, per sobre.
Serveix de seguida ben calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

185 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!