Fonoll rostit

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 3 bulbs de fonoll mitjans (600 g),
  • 1 llimona sense tractar,
  • Sal,
  • 1 ceba petita,
  • 1 gra d'all,
  • 2 cullerades de julivert picat,
  • 25 g de formatge Parmesà, finament ratllat
  • 20 g de pa ratllat,
  • 2 cullerades d'oli d'oliva,
  • Pebre acabat de moldre,
  • 1 llauna de tomàquets pelats (400 g)

4 racions

Elaboració

Preescalfa el forn a 200 °.
Treu les fulles exteriors dels bulbs de fonoll, neteja i reserva les fulles verdes.
Talla els tubercles per la meitat longitudinalment.
Talla la llimona a rodanxes.
Porta a ebullició l'aigua salada amb les rodanxes de llimona i escalda els bulbs de fonoll 10 min. Retira i escórrer bé.
Mentrestant, pela la ceba i l'all.
Pica finament la ceba, l'all i les fulles verdes del fonoll.
Barreja bé amb el julivert, el formatge parmesà, el pa ratllat i l'oli d'oliva.
Assaona amb sal i pebre.
Afegeix els tomàquets en llauna en una plata resistent al forn i amb una forquilla aixafa bé el tomàquet fins a obtenir un puré.
Afegeix els bulbs de fonoll ben escorreguts, amb les superfícies de tall cap avall sobre els tomàquets i escampa-hi pel damunt, les herbes i la pasta de formatge parmesà.
Rosteix en el forn prees calfat a 180 graus durant uns 25 a 30 minuts o fins que la massa estigui cruixent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2988 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: