Risotto amb llombarda

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 escalunyes
  • 30 g de mantega
  • 300 g d'arròs per risotto
  • 1 mica de sal
  • 120 ml de vi blanc
  • 1,2 litres de brou de pollastre o vegetal
  • 1 llauna de col vermella, llombarda (580 ml)
  • 1 manat de ruca
  • 4 cullerades de crema de llet muntada
  • 20 g de parmesà

4 racions

Elaboració

Renta l'arròs i escorre bé
A continuació, pela les escalunyes i piqueles finament.
Fon la mantega en una cassola i deixa cuinar les escalunyes fins que estiguin transparents.
Afegeix l'arròs i gira, fins que, també estigui transparent.
Condimenta l'arròs amb una mica de sal i afegeix el vi blanc
Baixe el foc i cuina el vi a foc lent, fins que redueixi a ¼ part.
Després, gradualment aboca el brou de verdures, de manera que l'arròs estigi només lleugerament cobert.
Amb foc lent cuina l'arròs durant uns 15 minuts, remenant amb freqüència.
Mentrestant, s'escorre la col llombarda en un colador i es premsa fins que escorri totalment.
Renta i talla en tires amples la ruca.
Quan l'arròs estigui cuit, afegeix la col, i barreja amb la ruca.
Assaona al gust el risotto i afegeix la nata muntada, un cop ben barrejat serveix el risotto amb bols o plats fondos
Abans de servir, talla el formatge parmesà amb un pelapatates, escampa els encenalls ben fins per sobre el risotto i serveix de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: