Amanida de mongetes tendres

Ingredients

  • 800 g de mongetes tendres
  • Sal
  • Tomàquet tallat a rodanxes

Per la vinagreta:

  • 1 got d'oli d'oliva
  • 4 cullerades de vinagre
  • 1 culleradeta de mel
  • 1 gra d'all picat
  • 1 ceba petita
  • 8 filets d'anxova
  • 1 ou dur
  • 1/4 de cullereta de sal
  • ¼ de cullereta de pebre negre
  • 2 cullerades d'herbes aromàtiques (menta, julivert, cibulet i farigola)

4 racions

Elaboració

Treu les puntes de les mongetes i renta-les bé.
Cou les mongetes en aigua bullent amb sal durant 20 minuts, escorre i deixa refredar.
Pela i pica finament la ceba i l'ou dur i trosseja les anxoves.
Talla el tomàquet a rodanxes
Prepara la vinagreta, posa l'oli en un bol i afegeix el vinagre amb una culleradeta de mel.
Afegeix la ceba i el gra d'all picat.
Incorpora l'ou dur i les anxoves.
Afegeix la sal i el pebre i barreja bé.
Donarem un toc especial a la vinagreta si afegim les herbes aromàtiques picades.
Posa el tomàquet al voltant de les mongetes.
Aboca la vinagreta sobre les mongetes, barreja bé i refreda a la nevera com a mínim 2 hores, serveix ben fredes


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3917 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!