Llenties a l`estil de Ayerbe

Categoria:
Típica de: Espanya → Pirineu Aragonès
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500g de llenties,
  • Mitja orella de porc,
  • 1 cua de porc,
  • Mitja careta de porc,
  • 2 botifarrons,
  • 2 xoriços de cuinar,
  • 1 ceba,
  • 2 fulles de llorer,
  • Oli, aigua i sal

4 racions

Elaboració

Trossegem les carns i coem amb aigua a foc mitjà.
Quan comença a bullir es escuma i es deixa hora i mitja més.
Quan faltin 40 minuts per a aquest temps, afegim les llenties a l'olla.
Tallem la ceba, fina, i la fregim en una paella fins que es dauri, afegim la sal, i ho afegim a l'olla amb el llorer, el botifarró i el xoriço tallats a rodanxes gruixudes.
Deixem que bulli 10 minuts i ho retirem del foc, servir de seguida

Notes

Ayerbe poble aragonès al Somontano pirinenc.
Aquest plat es pot preparar amb mongetes en comptes de llenties i és molt propi per a un dia fred d'hivern


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1194 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: