Pasta amb salsa picant de bolets

Ingredients

  • 500 grams de plomes,
  • 15 grams de mantega,
  • 6 cullerades d'oli d'oliva,
  • 300 grams de bolets silvestres tallats a rodanxetes,
  • 25 grams de farina,
  • 2 decilitres de brou de vedella,
  • 1 decilitre i 1/2 de vi negre amb cos,
  • 4 tomàquets pelats i trossejats,
  • 1 cullerada de concentrat de tomàquet,
  • 1 culleradeta de sucre,
  • 1 cullerada d'alfàbrega fresca tallada en juliana,
  • Sal i pebre,
  • 2 grans d'all picats fins,
  • 2 bitxos vermells frescos, despepitats i picats.

4 racions

Elaboració

En una cassola de base gruixuda, fon la mantega i 4 cullerades d'oli, afegeix els bolets i sofregeix
a foc mitjà durant 5 minuts, remenant de tant en tant, incorpora la farina i dorala 1 minut, sense deixar de remenar.
Agrega el brou de vedella i el vi gradualment, porta a ebullició i després redueix la temperatura del foc i cou el conjunt durant 15 minuts a foc suau.
Afegeix el tomàquet trossejat i el concentrat de tomàquet, l'alfàbrega i el sucre, salpebra al gust i cou 30 minuts més.
Escalfa la resta d'oli, incorpora l'all i el bitxo i sofregeix
5 minuts, afegeix la salsa de bolets, prova la barreja i assaona si cal, cou a foc lent 20 minuts.
Mentre, cou la pasta fins que estigui al dente, escorre la pasta i passa-a una font de sevir preescalfada, aboca la salsa de bolets per sobre, remou i serveix immediatament.

1h 15min

Notes

No escorra la pasta en excés, ja que el midó farà que la salsa s'adhereixi millor.
Per a un sabor més suau, redueix el bitxo al teu gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

608 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: