Gratinat de prunes amb merenga de cacau

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Prunes:

  • 600 grams de prunes, tallades en meitats i sense pinyols
  • 2 a 3 cullerades de sucre
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1 pessic de clavell, de cardamom, de gingebre i de coriandre
  • Alguns flocs de mantega.

Merenga de cacau:

  • 2 clares d'ou
  • 1 pessic de sal
  • 80 grams de sucre
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • Sucre en pols per decorar.

4 racions

Elaboració

Prunes:

Omple la fruita en gots.
Barreja el sucre i les espècies i espolsa pel damunt de la fruita.
Agrega uns flocs de mantega, per sobre.
Col·loca els gots en la safata del forn, tapa i posa al mig del forn.
Escalfa el forn a 200 graus, i gratina de 20 a 30 minuts.

Merenga de cacau:

Bat les clares d'ou amb la sal.
Agrega el sucre i segueix batent fins que les clares siguin ben compactes i brillin.
Afegeix el cacau i mescla bé, omple la merenga en un sac de pastel er.
Retira els gots del forn, treu la tapa i distribueix la merenga per sobre.
Col·loca la safata amb els gots, altra vegada en el forn i gratina, durant 8 a 10 minuts.
Retira els gots del forn, i espolsa el sucre en pols, pel damunt, en el moment de servir.
Si t'agrada, serveix els gots amb una bola de gelat de vainilla.


Recepta de cuina de Gratinat de prunes amb merenga de cacau
per Joan Corminas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

847 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
bonissim
Montserrat Reixach Moner diu:
Aquesta recepta em sona. Casualitat?
A veure si li trobeu la semblança.

https://rezepte.lemenu.ch/recipes/LM201710_64

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: