Tomàquet amb ceba i ous ferrats (Autentica recepta de València)

Categoria:
Típica de: Espanya → Valencia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 quilo de tomàquets madurs
  • 1 ceba gran o 2 cebes mitjanes, "dolça", "què no piquin els ulls"
  • 6 ous, 2 per persona
  • Opcional : una mica de paprika, per "perfumar" el gust dels ous al plat ...

3 racions

Elaboració

Preparar la Verdura i els Ous
El Tomaquet : Rentar i tallar els tomàquets a trossets ... i guardar-los en un plat ...
Pelar el tomaquet amb un ganivet de pelar patates ... o si costa de pelar, posar els tomàquets 1 minut en una cassola amb aigua bullint ... Després els fiques en aigua freda i els peles en un instant !!!
Clar, si el tomàquet és de conserva, ja pelat ... només cal tallar ... Un tomàquet bén madur ... es pot gairebé pelar amb les ungles (són els que millor gust ténen!) ...
La ceba : Peleu i talleu la ceba gran ... o les 2 mitjanes ... en petits trossos ... i guardar-los en un plat ...
Quan mes dolça és la ceba ... menys et ploren els ulls ... i més bo et sortirà el menjar!
Els ous : Posar els 6 ous en un plat ... tenir oli a la mà ... i si téns o vols : la paprika i el pebre.
Coure la ceba : Tirar una mica d'oli ... a l`olla o en una paella ... escalfar una mica l'oli ... i coure la ceba ...
Com coure la ceba? : Posar el foc a mitja temperatura ... Anar girant la ceba amb la paleta de fusta ...
Quan esta cuita la ceba? : De tant en tant, tocar-la amb la paleta : està dura? seguir coent ... va fent tova i doradeta, tastar! ... fins que estigui cuita ... peró no massa cuita ... que no estigui ni massa dura, ni massa tova ... aturar el foc, què després tornarà a coure's barrejada al tomàquet ...
Coure el tomaquet ... amb la Ceba : Si la ceba cuita estava en un paella ... aboca dins l'olla ... i afegeix una mica de oli, per sobre de la ceba cuita ... i després, abocar el plat de tomaquet, per sobre de la ceba cuita, dins de l'olla (compte amb les esquitxades d'oli!) ...
Com coure el Tomaquet? : Posar el foc a mitja temperatura ... Anar girant, barrejant, la ceba i el tomaquet ... amb la paleta de fusta ...
Ficar la tapadora a sobre (sense tancar) de l'olla o de la cassola ... uns 4 a 5 minuts.
Després, treure la tapadora ... i anar girant amb la paleta o cullera de fusta ... el tomàquet amb ceba ...
Quan està cuit el Tomàquet amb Ceba? : Vas girant, remenant ... de tant en tant. Observa com els trossos de tomàquet es van fent petits, els toques amb la Paleta i els notes més tendres ... toques els trossos de ceba i estan més tendres ...
Tanbé vas provant ... i quan ja s'assembla a "una purée" ... quan hi ha una mica de brou (líquid, "aigua") però no massa ... què els trossos són petits ... i que provant, notes ... un deliciós gust de tomaquet amb ceba ... ja ho tens cuit!!! ... molt BÉ! ho has aconseguit !!!... un deliciós plat de "purée" de tomaquet amb ceba!
Coure els ous : Tenir a la mà: sal, pebre negre ... i opcional paprika o ... herbes al gust ...
Tirar una mica d'oli ... en una paella ... escalfar una mica l'oli ...
trencar la closca de l'ou ... i abocar delicadament el ou que ha quedat dins de la closca ... a la Paella ...
Quan els ous estiguin en la paella ... tirar-los una mica de sal ... una mica de pebre negre ... i si vols, o tens: una mica d'herbes o de paprika ... per perfumar el gust! ...
Quan estan cuits els ous? : Al cap de 3 a 5 minuts ... quan la vora exterior del blanc dels ous ... té color marró.

Notes

Congelar o a la nevera ? : Les dues coses són possibles! ... el tomàquet amb ceba es congela molt bé! ... i el tomàquet amb ceba aguanta sense problema ... 1 setmana en la nevera !!! la recepta és simple, fàcil! ... pero la qualitat és important per fer aquest deliciós "puré de tomàquet" ... La ceba ha de ser dolça ... Si gairebé no pica els ulls quan la peles ... és "dolça” !, millor serà triar tomàquets naturals i madurs, quan els pugui gairebé ... pelar amb les ungles ... si que estàn bé madurs!, alternativa, el tomaquet de llauna (en conserva) : Si és difícil o car ... de trobar, el tomàquet natural ... tanbé es pot usar tomaquet pelat i sencer en conserva! ... Ja no cal pelar ... Pero el tomàquet en conserva ... També ha de ser de qualitat! ... És important, ja què és la base de la Recepta


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

687 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Gràcies a totes les companyes i companys del Fòrum per haver-me donat vostres vots i premiar com el xef més votat del mes de maig, Gràcias a tots Joan
Dolça diu:
Enhorabona! Ara esperem receptes que portin xocolata, moooooolta xocolata ;-)

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: