Pasta al forn amb bacallà

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de macarrons corbats,
  • 25 grams de mantega i una mica més per greixar,
  • 400 grams de bacallà fumat tallat en tallades gruixudes,
  • 6 decilitres de llet,
  • 1 fulla de llorer,
  • 4 baies de ginebre,
  • 2 ous durs pelats,
  • 25 grams de farina,
  • 1 pessic de caiena mòlta,
  • Sal i pebre,
  • 2 culleradetes de suc de llimona,
  • 3 cullerades de nata espessa, i
  • 1 cullerada de julivert fresc picat.

4 racions

Elaboració

Preescalfa el forn a 200 graus.
Unta amb mantega una font per forn, posa-hi el peix, tapa amb la llet i afegeix la fulla de llorer i les baies de ginebre, tapa i cou durant 15 minuts al forn.
Abans que el peix estigui cuit, porta aigua salada a ebullició, afegeix la pasta, porta de nou a ebullició i deixa que cogui fins que estigui al dente.
Mentrestan treu el peix del forn però no ho apaguis, aboca el líquid de cocció en una gerra, procurant no trencar els talls de peix, rebutja el llorer i el ginebre.
Aixafa els ous durs amb una forquilla i reserva'ls.
Fon la mantega en un cassó, incorpora la farina i deixa daurar uns instants, sense deixar de remenar, retira el cassó del foc i incorpora, a poc a poc, el líquid de la cooccion reservat, torna a posar el cassó al foc i assaona amb caiena, sal i pebre, afegeix el suc de llimona, la nata, el julivert i l'ou xafat, cou el conjunt 2 minuts sense deixar de remenar.
Escorre la pasta i distribueix-sobre el peix, aboca la salsa per sobre i s'enforna 10 minuts.
Serveix el plat de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1884 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: