Pasta al forn amb bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de macarrons corbats,
- 25 grams de mantega i una mica més per greixar,
- 400 grams de bacallà fumat tallat en tallades gruixudes,
- 6 decilitres de llet,
- 1 fulla de llorer,
- 4 baies de ginebre,
- 2 ous durs pelats,
- 25 grams de farina,
- 1 pessic de caiena mòlta,
- Sal i pebre,
- 2 culleradetes de suc de llimona,
- 3 cullerades de nata espessa, i
- 1 cullerada de julivert fresc picat.
4 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Unta amb mantega una font per forn, posa-hi el peix, tapa amb la llet i afegeix la fulla de llorer i les baies de ginebre, tapa i cou durant 15 minuts al forn.
Abans que el peix estigui cuit, porta aigua salada a ebullició, afegeix la pasta, porta de nou a ebullició i deixa que cogui fins que estigui al dente.
Mentrestan treu el peix del forn però no ho apaguis, aboca el líquid de cocció en una gerra, procurant no trencar els talls de peix, rebutja el llorer i el ginebre.
Aixafa els ous durs amb una forquilla i reserva'ls.
Fon la mantega en un cassó, incorpora la farina i deixa daurar uns instants, sense deixar de remenar, retira el cassó del foc i incorpora, a poc a poc, el líquid de la cooccion reservat, torna a posar el cassó al foc i assaona amb caiena, sal i pebre, afegeix el suc de llimona, la nata, el julivert i l'ou xafat, cou el conjunt 2 minuts sense deixar de remenar.
Escorre la pasta i distribueix-sobre el peix, aboca la salsa per sobre i s'enforna 10 minuts.
Serveix el plat de seguida.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.