Lasagne a la bolonyesa amb carxofes i patates

Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 10 plaques de lasagne
  • 400 grams de salsa de tomàquet alla bolognese
  • 50 grams de formatge ratllat parmigiano reggiano
  • 3 carxofes
  • 500 grams de patates
  • 900 grams de llet sencera
  • 50 grams de mantega
  • 50 grams de farina
  • 10 grams d'oli d'Oliva
  • Nou moscada i sal al gust

Elaboració

Rentar les carxofes, tallar-les a rodanxes fines i daurar durant uns minuts en una paella amb oli.
Tallar les patates en daus i escaldar durant dos minuts en aigua amb sal.
Preparar la salsa beixamel fonent la mantega en una paella, afegint la farina i abocant la llet calenta. Barrejar bé per evitar que es formin grumolls. Salar, afegir una mica de nou moscada, portar a ebullició i coure durant alguns minuts.
Untar una font per forn i abocar en el fons una capa de salsa beixamel i una capa de ragoût alla Bolognese. Afegir les carxofes i les patates, col · locar dues plaques de lasanya i seguir aquest procediment fins a completar cinc capes, alternant salsa i fulles.
Empolvorar amb formatge Parmigiano Reggiano ratllat i coure al forn a 200 º C durant 20 minuts.

Notes

Recreació de la tradicional recepta de Romanya, on es combina el ragú a la bolonyesa amb les notes lleugerament amargues de les carxofes i la dolçor de la patata.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

817 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: