Lasanya de calamar, ceps i llagostins amb pesto
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Típica de: Itàlia → Lombardia
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 20 làmines de pasta, 1 calamar fresc de 1 kg aprox., 500 g de ceps frescos, 600 g de llagostins (gran qualitat i frescor), 1 ceba, 1 porro, 2 tomàquets madurs, 4 tomàquets cherry, 1 gra d'all, un rajolí de brandi, un grapat d'alfàbrega fresca, 200 g de parmesà (per al pesto i per ratllar), 80 g pinyons, oli d'oliva verge, sal i pebre
4 racions
Elaboració
Pelem les gambes i saltegem els caps en una cassola amb oli i sal perquè deixin anar tot el seu sabor. Reguem amb una mica de brandi i deixem que redueixi. Retirem els caps i, en aquesta mateixa cassola, daurem la ceba picada amb el porro i l'all. Quan prenguin color, incorporem el calamar finament trossejat i ofeguem bé. Afegim també els ceps i, finalment, les cues de llagosti. (Hem de reservar 4 cues per a la decoració). Retirem la cassola del foc. Preparem un pesto amb el parmesà, els pinyons, l'alfàbrega, oli i sal. D'altra banda, trossegem el tomàquet i ho saltegem en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre. Comencem a muntar la lasanya amb les làmines de pasta que ja tindrem hidratades. Alternarem capes de sofregit de calamar amb una mica de beixamel, capes de pasta i capes de tomàquet saltat amb pesto. Acabem amb una làmina de pasta, la cobrim de beixamel, empolvorem amb parmesà ratllat. Decorem amb un tomàquet cherry obert per la meitat i una cua de llagosti oberta en forma de ventall. Gratinem uns minuts al forn es 220 graus i la tindrem llesta per servir.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
764 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.