Risotto de botifarra amb anacards i formatge pecorino
Ingredients
- Un quart de got d'oli d'oliva, una mica de julivert fresc, una mica de pebre negre acabat de moldre i sal.
- 50 grs de mantega
- 400 grams d'arròs carnaroli o arborio (són els dos tipus d'arròs especial per risotto)
- 100 grs de anacards trossejats
- 2 o 3 cebes fresques picades molt fines
- 150 grams de formatge pecorino (formatge d'ovella)
- 60 grs de formatge parmesà ratllat
- 1 botifarra fresca o 6 salsitxes fresques blanques o 3 xoriços criolls picats sense budells. El xoriço crioll li dóna més gust però si a algú no li agrada pot fer la recepta amb salsitxes fresques blanques o amb botifarra fresca.
- 1'5 litres de brou de pollastre calent
- 4 talls de pernil serrà
- 1 got de vi blanc o rosat
Elaboració
Amb ajuda d'un ganivet afilat, treure els budells als xoriços criolls, salsitxes o la botifarra, i trossejar.
En una paella, fregir els xoriços fins que estiguin ben fets. Un cop llestos, escórrer bé l'oli i reservar en un plat.
En una cassola posar l'oli i la mantega i escalfar a foc mitjà. Un cop estigui calent afegir la ceba picada molt fina. Ofegar fins que la ceba tendra estigui tova.
Afegir l'arròs i donar unes voltes fins que l'arròs es posi gairebé transparent. Afegir llavors els anacards picats. Cal tenir en compte que en fer el risotto, al contrari que per exemple els arrossos en paella, no podem parar de moure amb la cullera de fusta, ja que d'una altra manera, l'arròs no deixarà anar tot el midó que necessitem perquè quedi cremós.
Afegir el got de vi i ofegar fins que l'alcohol s'hagi evaporat (un parell de minuts aproximadament).
Començar llavors a afegir el brou amb ajuda d'un Cullerot. Cal afegir el brou poc a poc, s'afegeix un Cullerot de brou calent, i es mou amb la cullera de pal fins que el brou s'hagi consumit. Llavors afegim un altre Cullerot de brou, i així fins que haguem afegit gairebé tot el brou. El normal serà que perquè l'arròs arribi al seu punt òptim calgui afegir tot, però cal anar provant, perquè dependrà de la duresa del gra de l'arròs, i és possible que ens sobre o que ens falti una mica. En aquest cas, afegim el que falti amb aigua calenta.
Quan ens quedin uns 2 cullerots per afegir, s'agrega el xoriço crioll i el formatge ratllat, i es mou per barrejar bé. S'apaga el foc, s'afegeixen els dos cassons de brou restants i es tapa. Es deixa reposar uns 5 minuts. .
Mentre l'arròs reposa, fem els xips de pernil serrà al microones.
Després d'haver reposat 5 minuts com a mínim, servir l'arròs amb una xip de pernil a sobre i decoreu amb una mica de julivert fresc
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
1070 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.