Xurros amb xocolata

Ingredients

Per a la salsa de xocolata :

  • 200 ml de crema
  • 200 g de xocolata negra, picada en trossos

Per als xurros :

  • Barreja de sucre i canyella
  • 55 g de sucre
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • Oli vegetal per fregir
  • 2 cullerades de sucre de canya en brut
  • ½ culleradeta de sal
  • 70 g de mantega al punt de pomada
  • 125 g de farina de blat tipus 405
  • 2 ous
  • ½ culleradeta d'extracte de vainilla

4 racions

Elaboració

Per la salsa de xocolata posa la crema en una cassola i calenta a foc mitjà. Col loca la xocolata en un bol, aboca la crema calenta i remena fins que estigui suau, mantén calent fins que es consumeix.
Per a la barreja de sucre i canyella barreja el sucre amb la canyella i reserva.
Posa el sucre de canya, la sal, la mantega i 250 ml d'aigua en una cassola a foc mitjà. Porta a ebullició, retira del foc i afegeix la farina. Bat els ous amb l'essència de vainilla, afegeix a la cassola i barreja bé.
Col loca una punta d'estrella gran en una màniga pastissera i omple la bossa amb la massa de xurros.
Omple una paella gran i profunda amb una tercera part amb oli vegetal, i calenta a 180 graus. La temperatura és prou alta quan es forma bombolles sobre un pal de fusta que se submergeix en l'oli.
Amb la màniga pastissera posa trossos de massa d'uns 10 cm en l'oli calent. Hauria de ser possible fregir quatre o cinc xurros simultàniament. Fregeix durant uns 2 minuts, a continuació dona la volta amb una escumadora, i cou de nou uns 2 o 3 minuts. Retita de l'oli amb una escumadora i escorre sobre paper de cuina.
Els xurros encara calents, rodals en la barreja de sucre i canyella.
Serveix amb la salsa de xocolata calenta.

Notes

Surten aproximadament de 25 a 30 Xurros

Tradicionalment, simplement es fan rodar només sobre sucre, però si pot afegir una mica de canyella.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3775 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: