Sopa de patates a l’estil de Berlín

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 kg de patates farinoses
  • ½ kg de verdures congelades per sopa
  • 100 grams de pernil, tallat a daus (pernil o cansalada magra)
  • 2 cebes
  • 500 grams de salsitxes per bulli
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans de pebre negre
  • 8 cullerades de brou vegetal en pols o granulat.
  • Sal i pebre
  • ½ remet de julivert
  • 4 cullerades de llard o mantega

10 racions

Elaboració

Pela les patates, talla a trossos petits, posa-les a una olla, cobreix amb aigua, afegeix sal i porta a ebullició.
En una segona olla gran, fon el llard o la mantega i salta els daus de pernil o la cansalada.
Pela les cebes, talla a daus petits i agrega a l'olla, salteja fins que estiguin vidrioses, però que no prenguin color.
Afegeix les verdures congelades i aproximadament ½ litre d'aigua i deixa bullir.
Agrega el brou de verdures granulat, les fulles de llorer, els grans de pebre, i aproximadament ½ culleradeta de pebre, remena bé i cuina a foc lent fins que les patates de l'altra olla estiguin cuites.
A continuació, aboca l'aigua, de coure les patates, a les verdures (no la llencis).
Premsa les patates fins a obtenir un puré i agrega a l'olla de les verdures.
Afegeix aigua suficient per donar un total d'uns 5 litres de líquid.
La sopa de patates ha de quedar més aviat espessa, no massa aquosa.
Porta a ebullició i deixa coure a foc lent uns quants minuts més, a foc lent.
Mentrestant, talla les botifarres a rodanxes d'1 cm aproximadament i agrega a l'olla.
Finalment, espolsa el julivert per sobre la sopa i condimenta amb sal i pebre si és necessari.

Notes

La sopa té més bon gust, com tots els guisats, l'endemà.
Les restes de sopa, es poden congelar.
En comptes de salsitxa, pots agrega unes boles petites de carn de pilota o mandonguilles.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1984 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: