Mafaldine amb salsitxa, albergínies i ceba vermella caramel · litzada

Ingredients

  • 500 grams de mafaldine
  • 300 grams de salsitxes fresques
  • 150 grams de tomàquets cherry
  • 200 grams d'albergínia
  • 150 grams de ceba vermella
  • 1/2 got de vi negre
  • 1 cullera de sucre
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 5 grams de farigola
  • Sal i pebre al gust

4 racions

Elaboració

Pelar i tallar l'albergínia en tires fines, fregir amb 2 cullerades d'oli a foc intens, retirar del foc afegir una mica de sal.
Tallar la ceba molt fina, introduir-la en la paella, afegir el vi i el sucre i estofar durant deu minuts afegint un raig d'aigua.
Esmicolar la salsitxa i deixar que es cuini a foc mitjà, incorporar els tomàquets tallats a quadrets i la farigola.
Salpebrar al gust.
Coure els Mafaldine en abundant aigua amb sal, escórrer-los i condimentar amb la salsitxa, col · locar la ceba al fons del plat i per sobre la pasta.
Adornar amb les albergínies fregides.

Notes

La pasta mafaldine es considera una de les clàssiques, es diu que es originària del sud d'Itàlia, de la regió de la Campània, i que els napolitans van dedicar el seu nom a la princesa Mafalda de Savoia. A més d'mafaldine, aquest tipus de pasta es coneix com Reginette, que significa Reines. Existeix també la varietat anomenada mafalde, la diferència radica en la llargada
de la pasta. Es classifiquen dins de la família de la pasta llarga, ja que són cintes allargades i planes com els pappardelle, relativament amples i amb un gruix considerable que afavoreix una degustació excel · lent de la pasta al dente. Té les vores arrissadas (generalment en ambdós costats), això facilita que el tipus de salsa per aquesta pasta pugui ser més densa, s'adhereix millor i es concentra en les seves ondulacions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

902 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: