Mafaldine amb salsitxa, albergínies i ceba vermella caramel · litzada

Ingredients

  • 500 grams de mafaldine
  • 300 grams de salsitxes fresques
  • 150 grams de tomàquets cherry
  • 200 grams d'albergínia
  • 150 grams de ceba vermella
  • 1/2 got de vi negre
  • 1 cullera de sucre
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 5 grams de farigola
  • Sal i pebre al gust

4 racions

Elaboració

Pelar i tallar l'albergínia en tires fines, fregir amb 2 cullerades d'oli a foc intens, retirar del foc afegir una mica de sal.
Tallar la ceba molt fina, introduir-la en la paella, afegir el vi i el sucre i estofar durant deu minuts afegint un raig d'aigua.
Esmicolar la salsitxa i deixar que es cuini a foc mitjà, incorporar els tomàquets tallats a quadrets i la farigola.
Salpebrar al gust.
Coure els Mafaldine en abundant aigua amb sal, escórrer-los i condimentar amb la salsitxa, col · locar la ceba al fons del plat i per sobre la pasta.
Adornar amb les albergínies fregides.

Notes

La pasta mafaldine es considera una de les clàssiques, es diu que es originària del sud d'Itàlia, de la regió de la Campània, i que els napolitans van dedicar el seu nom a la princesa Mafalda de Savoia. A més d'mafaldine, aquest tipus de pasta es coneix com Reginette, que significa Reines. Existeix també la varietat anomenada mafalde, la diferència radica en la llargada
de la pasta. Es classifiquen dins de la família de la pasta llarga, ja que són cintes allargades i planes com els pappardelle, relativament amples i amb un gruix considerable que afavoreix una degustació excel · lent de la pasta al dente. Té les vores arrissadas (generalment en ambdós costats), això facilita que el tipus de salsa per aquesta pasta pugui ser més densa, s'adhereix millor i es concentra en les seves ondulacions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

945 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: