Amanida d'Arròs

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • ■ 150 grams d'arròs basmati (si no no en tens usa un altre de gra llarg o curt)
  • ■ 100 grams d'enciam
  • ■ 50 grams de ceba
  • ■ 1 pastanaga gran
  • ■ 1 tomàquet
  • ■ 2 cullerades grans de blat de moro dolç
  • ■ 2 talls gruixudes de formatge semi curat
  • ■ 1 llauna de tonyina
  • ■ 12 olives
  • ■ vinagre d'estragó (si no en tens utilitza vinagre de vi negre o blanc)
  • ■ orenga
  • ■ sal
  • ■ oli d'oliva (un rajolí)
  • ■ aigua per bullir l'arròs .

2 racions

Elaboració

Posa en un cassó aigua a escalfar i quan estigui bullint tira l'arròs i mitja cullera de postres amb sal. Mira en el paquet quant temps triga la cocció, l'arròs basmati estarà en uns 20 minuts de tota manera estigues atent i no el deixis massa tendre.
Mentre es cou l'arròs pelem la pastanaga i el tomàquet.
Talla la pastanaga a daus i fes el mateix amb el tomàquet, la ceba i el formatge.
Renta l'enciam, escorrel bé i talla-la en juliana (en tires fines no massa llargues)
Pica la meitat de les olives.
Escórre la tonyina i posar-lo en una plata juntament amb totes les verdures (inclòs el blat de moro), el formatge i les olives.
Quan estigui cuit l'arròs, escorrel i esbandeix sota l'aixeta amb abundant aigua. Torna a escórrer bé i posa una rajolí d'oli d'oliva. Barreja bé, així evitaràs que s'enganxi i després afegeix-lo a la font amb els altres ingredients de l'amanida.
Afegeix un bon raig de vinagre d'estragó i un pessic d'orenga.
Barreja tot bé i si vols ja el pots servir, però lo seu, és que el serveixis fred, així que el millor serà que posis l'amanida d'arròs a la nevera una hora perquè es barregin bé els sabors.

Notes

Aquesta amanida d'arròs accepta tantes combinacions com la teva imaginació et permeti. Pots substituir el vinagre d'estragó per un altre de teu gust o el que tinguis a casa, però si mai no has provat el vinagre d'estragó t'ho recomano especialment per a aquesta recepta o per a una amanida de pasta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9240 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: