Penne rigate amb olives i sípia

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de penne rigate
  • 300 grams de sípia
  • 2 tomàquets frescos
  • 1 bitxo
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ramet de Fonoll silvestre
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 culleradas de Olives negres sense pinyol
  • 1 cullerada de llavors de fonoll
  • Sal

4 racions

Elaboració

Netejar acuradament les sípies, tallar a tires el cos deixant intacta el cap sense els ulls.
Rentar en aigua fresca i escórrer.
En una olla incorporar en fred l'all picat amb el fonoll picat i una cullerada d'oli.
Daurar a foc intens durant 1 minut ia continuació afegir les sípies, salar i un cop transcorreguts 5 minuts, incorporar els tomàquets prèviament pelats, tallats en glaçons i sense llavors.
Remenar i deixar que es cuini durant aproximadament 20 minuts a foc lent amb l'olla destapada.
A mitja cocció afegir les llavors de fonoll i les olives sense os senceres.
En cas necessari, per suavitzar la preparació, afegir una mica d'aigua perquè la salsa no s'assequi massa.
Quan s'hagi cuit, afegir l'oli d'oliva i el bitxo fresc picat molt fi.
Coure la pasta en abundant aigua amb sal, aromatitzada amb una mica de fonoll, escorre'ls i condimentar amb la salsa.
Barrejar, salar i abocar-ho tot en un bol ampli i servir.

Notes

La combinació de la sípia i les olives negres és encara més temptadora amb la presència del fonoll, que s'utilitza per condimentar no només la salsa, sinó també l'aigua de cocció de la pasta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1171 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: