Penne rigate amb olives i sípia
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 500 grams de penne rigate
- 300 grams de sípia
- 2 tomàquets frescos
- 1 bitxo
- 1 gra d'all
- 1/2 ramet de Fonoll silvestre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 culleradas de Olives negres sense pinyol
- 1 cullerada de llavors de fonoll
- Sal
4 racions
Elaboració
Netejar acuradament les sípies, tallar a tires el cos deixant intacta el cap sense els ulls.
Rentar en aigua fresca i escórrer.
En una olla incorporar en fred l'all picat amb el fonoll picat i una cullerada d'oli.
Daurar a foc intens durant 1 minut ia continuació afegir les sípies, salar i un cop transcorreguts 5 minuts, incorporar els tomàquets prèviament pelats, tallats en glaçons i sense llavors.
Remenar i deixar que es cuini durant aproximadament 20 minuts a foc lent amb l'olla destapada.
A mitja cocció afegir les llavors de fonoll i les olives sense os senceres.
En cas necessari, per suavitzar la preparació, afegir una mica d'aigua perquè la salsa no s'assequi massa.
Quan s'hagi cuit, afegir l'oli d'oliva i el bitxo fresc picat molt fi.
Coure la pasta en abundant aigua amb sal, aromatitzada amb una mica de fonoll, escorre'ls i condimentar amb la salsa.
Barrejar, salar i abocar-ho tot en un bol ampli i servir.
Notes
La combinació de la sípia i les olives negres és encara més temptadora amb la presència del fonoll, que s'utilitza per condimentar no només la salsa, sinó també l'aigua de cocció de la pasta.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1171 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.