Amanida de mongetes

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • ◦ 1 pot i mig de mongetes blanques
  • ◦ 1 ceba
  • ◦ 1 pebrot vermell
  • ◦ 3 ous durs
  • ◦ 1 pot d'olives sense pinyol o farcides de pebrot
  • ◦ 1/2 cogombre
  • ◦ 3 o 4 tomàquets segons la mida
  • ◦ 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • ◦ julivert
  • ◦ oli d'oliva
  • ◦ vinagre
  • ◦ sal

4 racions

Elaboració

Rentem les mongetes molt bé per elimina el líquid de conservació. Si es vol, es pot passar per aigua calenta directament de l'aixeta i seguidament es passen per aigua freda.
Deixar escórrer i reservar.
Picar en trossos petits el tomàquet, el cogombre, la ceba, el pebrot, els ous prèviament bullits, la tonyina (prèviament cal escórrer l'oli i també trossejar, o si es vol es pot fer servir només l'oli de la llauna per amanir ), les olives i unes branquetes de julivert picat.
Tot això es barreja amb les mongetes i es fa un amaniment amb una part de vinagre i tres d'oli (es recorda que pot usar-se per amanir l'oli de la tonyina en conserva), i una mica de sal.
Posem l'amanida a la nevera perquè estigui ben fresqueta i es pot servir, si es vol, d'un dia per l'altre, perquè queda més bona.

Notes

Amb la calor dels últims dies d'estiu segueixen agradan coses fresquetes, com aquesta gustosa amanida, en lloc de amb marisc, amb mongetes.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4891 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: